یکی از ویژگی های ایران، همزیستی مسالمت آمیز ادیان مختلف در آن است. با وجود آنکه بیشتر ساکنان این سرزمین مسلمان هستند اما پیروان دیگر مذاهب و ادیان نیز در آن زندگی می کنند. آنها آیین های خاص خود را دارند و این آداب را در نیایشگاه های خودشان به جای می آورند. مسیحیان به کلیساهای زیبای شان می روند، یهودیان در کنیسه های شان آرامش می یابند و زرتشتیان در آتشکده ها گرد هم می آیند.

امروز می خواهیم به سراغ یکی از آتشکده های زیبای سرزمین مان برویم و کمی بیشتر با نیایشگاه زرتشتیان آشنا شویم. بیشتر ما تعریف آتشکده های مناطق کویری ایران به ویژه یزد را شنیده ایم و کم و بیش با آنها آشنایی داریم. مکان هایی که آتشی فروزان در دل خود دارند و جایی برای راز و نیاز با معبود به شمار می روند. آتشکده ای که قصد معرفی آن را داریم در دل یکی از خیابان های قدیمی شهر پرهمهمه تهران جای خوش کرده است و به عنوان تنها آتشکده پایتخت شناخته می شود. مکانی جذاب و پر از آرامش که معماری و تزییناتش نظر هر کسی را به خود جلب می کند.

با ما همراه باشید تا شما را به درون آتشکده آدریان ببریم و آن را بیشتر به شما معرفی کنیم.

 

 

چرا آتشکده آدریان؟


  • تنها آتشکده تهران است.
  • از نظر معماری و تزیینات ظاهر بسیار جذابی دارد.
  • فرصت شناخت یکی از ادیان کشور را به شما می دهد.
  • در آن می توانید از موزه مردم شناسی زرتشتیان نیز بازدید کنید.

نام آتشکده

شاید برای تان جالب باشد که از دلیل نامگذاری این آتشکده با عنوان آدریان سر در آورید. آدُران، آدریان (آذران) همان آتشگاه یا آتشکده معنی می دهد. این کلمه از دو بخش «آدر» و «ان» تشکیل شده است؛ بخش نخست به معنای آذر یعنی آتش و بخش دوم «ان» علامت نسبت فراوان در نام های جغرافیایی. ترکیب آذر+ ان نشان دهنده جایی است که آدر= آذر= آتش در آن زیاد است. آدوران، آتشدان و آتشگاه نام هایی برای ظرف نگهداری آتش نیز هستند.

آتشکده آدریان با عناوین دیگری نیز شناخته می شود که معروف ترین آنها عبارتند از: مسجد زرتشت، معبد زرتشتیان، آتشکده تهران، مَعبِد ، آدریان، نیایشگاه زرتشتیان، معبد آدریان، آدوران و .

در برخی از نقشه ها، این بنا با عنوان مسجد زرتشتیان و در برخی دیگر آتشکده مشخص شده است. خود زرتشتیان بنای آدریان را به صورت معبِد (Mabed) می خوانند و از نام های دیگر کمتر استفاده می کنند. آتش این آتشکده نیز نزد آنان به آتش سپندینه (مقدس) مشهور است.

 

 

بخش های مختلف ساختمان مرکزی

برای رسیدن به در چوبی ساختمان مرکزی، باید از 4 پله بالا بروید. در بالای در، سنگی با نشان فروهر را می بینید که ۲ پنجره و ۲ مجمر آتش در بالای آن هستند. پس از ورود، کتاب های اوستا به خط دبیره و گجراتی و کلاه ها را می بینید که در سمت چپ و راست ورودی قرار گرفته اند و سپس با این فضاها مواجه می شوید:

1- نمازگاه یا سالن نیایش

2- محل نگهداری آتش

3- اتاق یشت

4- مجموعه سالن های پذیرایی

 

 

 

 

 

دیدنی های اطراف

موزه آبگینه در فاصله 250 متری

کنیسه حییم در فاصله 400 متری 

استریت فود 30 تیر در فاصله 700 متری

خزانه جواهرات ملی در فاصله 770 متری

موزه ملی ایران در فاصله 1 کیلومتری



وبلاگ مطالب علمی آتشکده ,آدریان ,فاصله ,زرتشتیان ,متری ,موزه ,آتشکده آدریان ,تنها آتشکده منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

خندوانه :) ستاره دانلود | دانلود فیلم و غیره Shop فروشگاه پرشین اسپرت Iran End Music فروشگاه عرضه فایل سلطان کبیر