ایران سرزمین رازها و افسانه هاست و هزاران سال تمدن و حضور انسان ها در این فلات بزرگ، باعث به وجود آمدن داستان ها، اسطوره ها، حکایت ها و شناخته ها و ناشناخته های بسیار شده است. به هر گوشه از این سرزمین پهناور که سر بزنید از شناخته شده ترین مناطق باستان شناسی و تاریخی تا دورافتاده ترین روستاها، از نقاطی که به نظر بکر و دست نخورده می آیند تا مناطقی که بزرگترین شهرهای امروزی در آن برپا شده اند، همه و همه داستان ها و رازهای بسیاری از گذشته های دور در خود به یادگار دارند و به انتظار نشسته اند تا روزی نوبت شان برسد و حکایت شان را برای همگان تعریف کنند. 

سفر ماجراجویانه امروز به یکی از این مکان های رازآلود با تاریخی پرفراز نشیب است؛ جایی که از دوره های اشکانی و ساسانی و حتا پیش از آن، شاهد اتفاقات ریز و درشت بوده و به نام یکی از مبارزهای مشهور ایرانی شناخته می شود. مقصدمان قلعه بابک در یکی از شهرهای کمتر شناخته شده ایران، کلیبر در استان آذربایجان شرقی ست. شهری که به توصیف یکی از گردشگران کانادایی، شهری ست دورافتاده و خواب آلود در میان کوه های سر به فلک کشیده ای که قله های شان در زیر مه غلیظ از دیده پنهان شده اند. مکانی عالی، به طراوت و سرسبزی انگلیس و ورای ذهنیت ما از طبیعت کویری و خشک ایران. 

توصیفی که به شکلی عالی حال و هوای این شهر را شرح می دهد و ذهن ها را در مورد آن کنجکاو می کند. با ما همراه شوید تا سفری هیجان انگیز و مرموز به قلعه بابک را آغاز کنیم و از داستان های پیرامون این مکان تاریخی و مهم بیشتر بدانیم. 

 

 

چرا سفر به قلعه بابک؟


  • یکی از معروفترین جاذبه های تاریخی و قلعه های ایرانی ست.
  • بازدید از قلعه بابک سفری تاریخی و تفریحی ست و برای هر دو گروه علاقه‌مند به این نوع سفرها می تواند جذاب باشد. 
  • برای 20 سال محل مبارزه یکی از معروفترین مبارزان ایرانی، بابک خرمدین، بوده است. 
  • در منطقه زیبای ارسباران قرار دارد.
  • طبیعت خود شهر کلیبر نیز بسیار تماشایی و دیدنی ست.
  • از فراز این قلعه می توان چشم اندازی خیره کننده به کوه ها و مناطق اطراف داشت. 
  • مسیر رسیدن به قلعه بابک پیاده روی و کوه پیمایی طولانی دارد و برای علاقه مندان به این فعالیت ها بسیار جذاب و دلچسب است. 

دیدنی ها و تفریحات 

قلعه بابک همان طور که گفتیم تنها جاذبه ای تاریخی نیست و دیدنی ها و جذابیت های دیگری دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. 

1- مناظر و چشم اندازی خارق العاده

طبیعت آذربایجان و کوه های آن یک ویژگی مهم و دلبرانه و فوق العاده دارد و آن چشم انداز خارق العاده ای ست که در برابر چشمان تان می گستراند. چشم اندازی بی نهایت تماشایی که سختی راه را برای تان آسان می کند و تصویری ماندگار در خاطرتان باقی می گذارد. زمانی که سینه کش کوه را بالا می روید تا به قلعه کلیبر برسید، آب و هوای کوهستان و دید وسیع و بازی که با هر قدم بازتر و وسیع تر می شود چنان شما را غرق در حیرت و ذوق می کند که تمام افکار بد و خسته کننده را کناری می گذارید و به شوق رسیدن به نقطه نهایی و قله تلاش تان را چند برابر می کنید. البته این را هم در نظر داشته باشید که منطقه ارسباران به دلیل مه های سنگین خود به ویژه در فصل های بهار و پاییز بسیار معروف است. احتمال اینکه در زمان سفر به قلعه بابک با راهی مه آلود و قلعه ای در مه و ابر فرورفته روبرو شوید اصلا کم نیست. این ویژگی باعث می شود قلعه بابک حالتی وهم آلود به خود بگیرد و بیشتر و بیشتر در افسانه ها و داستان ها غرق شود. 

2- همنشینی با عشایر شاهسون 

یکی از غافلگیری های سفر به قلعه بابک در فصل تابستان، تماشای سیاه چادرهای ایل شاهسون در کوه های این منطقه است که دشت را پر کرده و جنب و جوش و سرزندگی ویژه ای به آن بخشیده اند. اگر دوست داشته باشید تا با نوع زندگی این بخش از مردم ایران زمین بیشتر آشنا شوید می توانید با اجازه خودشان وارد محوطه چادرزنی های شان شوید و از چادرها و سبک زندگی شان بیشتر بدانید. همچنین اگر خودشان تمایل به داشتند می توانید از آنها، ماست، دوغ و کره محلی، گلیم، ورنی و . ب. 

 

 

 

معماری

از آثار معماری، برخی از سنگ های زبره تراش (تراش های سختی روی آن دیده می شود)، روش چفت و بست سنگ ها، استفاده از ملات ساروج، اندود دیوارها با نوعی گچ و خاک می توان با قطعیت زیاد بیان کرد که قلعه بابک در دوره های اشکانی و ساسانی ساخته شده است. در دوره های بعدی تعمیرات و مرمت هایی بر روی آن انجام و قسمت های دیگری به قلعه اضافه شده است. در ساخت آن به غیر از سنگ و ساروج از آجر و چوب نیز کمک گرفته اند؛ چوب هایی که برای ساخت سقف اتاق ها با طاق های چوبی و جناغی استفاده می شد. علاوه بر این در قرن های چهارم و پنجم هجری برای کف بندی اتاق ها و تعمیر و مرمت بنا از آجر استفاده کردند؛ هرچند میزان این استفاده چندان زیاد نبود. 

نکته جالب دیگر در ساخت قلعه بابک موقعیت استقرار آن است. این قلعه که بر فراز قله کوه بنا شده، به سربازان و ساکنان آن این امکان را می داد که تنها با 20 نفر نیرو بتوانند از هجوم سپاهی بزرگ جلوگیری کنند و تلفاتی ندهند. چرا که بلندی مکان ساخت بنا امکان پرتاب تیر و کمان (سلاح های مورد استفاده آن زمان) را به مهاجان نمی داد. 

 


وبلاگ مطالب علمی قلعه ,بابک ,تاریخی ,استفاده ,کلیبر ,داستان ,قلعه بابک ,داشته باشید ,خارق العاده منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

شرکت مهندسی مشاور پژواک دی دانلود آهنگ جدید , اس موزیک , آهنگ جدید , دانلود آهنگ 94 کرتین وال طراحی ایران جی تی آ تحقیق یاب مهارت آموزی_19