زمانی که سخن از هنر و معماری ایرانی و اسلامی به میان می آید نخستین شهری که در ذهن نقش می بندد، اصفهان زیبا و دلرباست. جایی که در آن این بخش از فرهنگ ایرانی به حد نهایی خود رسیده، از مرزهای خیال و رویای هر انسانی گذشته و افق تازه ای از زیبایی، هنرمندی، هوشمندی و فریبندگی را پیش چشم بینندگان خود گذاشته است. در اصفهان است که می توانید از کاشی کاری تا معماری، از نقاشی دیواری تا میناکاری، از آینه کاری تا گچ بری را در عالی ترین وجه خود ببینید و از هنر مردم این دیار لذت ببرید. 

در میان تمام زیبایی های که می توان در اصفهان به آن دسترسی پیدا کرد و از تماشای شان لذت برد این بار به سراغ کاخ هشت بهشت رفته ایم؛ کاخی که نشانی از دوران باشکوه و پررونق صفویه در خود دارد و امروز در میان پارکی زیبا به انتظار بازدید گردشگران و مسافران نشسته است. همراه کارناوال شوید تا بیشتر از هشت بهشت زیبا بدانیم.

 

 

چرا کاخ هشت بهشت اصفهان؟


  • در دوره صفوی به عنوان زیباترین کاخ دنیا شناخته می شد. 
  • در میان پارکی زیبا قرار گرفته و فضای بیرونی باطراوتی دارد.
  • تنها کوشک باقی مانده از کوشک ها و کاخ های منطقه چهارباغ اصفهان در دوره صفوی ست. 
  • معماری متفاوت و تو در تو و تزیینات تماشایی و بی نظیر آن در طی سال ها و قرن ها، هوش از سر بازدیدکنندگان برده است. 
  • دسترسی خوبی به مراکز تفریحی، تاریخی و خیابان های اصلی شهر اصفهان دارد.
  •  

آشنایی با کاخ هشت بهشت اصفهان 

اصفهان، دیدنی کم ندارد و می توان روزها و هفته ها در این شهر گشت و در هر کوچه و خیابان نشانی از جاذبه ای با ویژگی های عالی و جذاب پیدا کرد. حال از میان این همه دیدنی، امروز به سراغ کاخ هشت بهشت اصفهان رفته ایم تا در یک بررسی کامل ویژگی های این بنا را با یکدیگر مرور کنیم. 

کاخ هشت بهشت، کوشکی تاریخی ست در قلب شهر اصفهان که در میان پارکی وسیع قرار گرفته است و تاریخ ساختش به دوران صفویان و به طور دقیق تر به سال 1080 هجری قمری (1048 خورشیدی) در زمان حکمرانی شاه سلیمان صفوی (1) باز می گردد. کاخی که سبک معماری اصفهانی دارد و با نام های "عمارت هشت بهشت"، "هشت به هشت" و "هشت در بهشت" نیز خوانده می شود. برای آنکه به اهمیت کاخ هشت بهشت پی ببرید باید بدانید در دوره صفوی در منطقه چهارباغ اصفهان (2)، چندین کاخ و کلاه فرنگی وجود داشت که از میان تمام آنها بعد از گذر قرن ها تنها این کاخ به یادگار مانده است؛ کاخی که تزیینات و معماری ویژه آن، بازدیدکنندگان را غرق در حیرت و شگفتی می ساخت تا جایی که به آن لقب زیباترین کاخ عالم را داده بودند. سیاحانی که در زمان صفوی اجازه بازدید از این کاخ را پیدا می کردند آن را بهترین بنای دنیا می دانستند و از آن با عبارت ". فرح انگیزتر از مجلل ترین کاخ های ممالک اروپایی" یاد می کردند. 

خوب است این را هم بدانید که کاخ هشت بهشت از بناهای ثبت ملی شده ایران محسوب می شود و با شماره 227 در این فهرست قرار دارد.  

پاورقی


1- شاه سلیمان با نام قبلی شاه صفی دوم، فرزند ارشد شاه عباس دوم صفوی بود و مابین سال های 1045 تا 1073 هجری قمری بر ایران حکومت داشت.

2- خیابان و منطقه چهارباغ، از خیابان ها و مناطق تاریخی و اصلی اصفهان است و قدمت ساخت آن به دوره شاه عباس کبیر باز می گردد. 


 

  • معماری و تزیینات 

    معماری هشت بهشت، به شیوه اصفهانی و به صورت یک هشت ضلعی (هشت پهلو) ساخته شده است. اتاق های فراوان و تو در تو و تزیینات بسیار تماشایی آن از شاخصه های این عمارت به شمار می آید. کاخ هشت بهشت همان گونه که گفتیم در گذشته در میان باغی بزرگ بنا شده بود که اکنون به شکل پارکی درآمده است. 


وبلاگ مطالب علمی بهشت ,میان ,اصفهان ,معماری ,صفوی ,پارکی ,میان پارکی ,دوره صفوی ,هجری قمری ,منطقه چهارباغ ,قرار گرفته منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

Magna Server درمانک | Darmanak Scientific and educational گلچین تفرش amlakkhani پت شاپ اینترنتی جای خواب سگ و گربه سیستم تبادل لینک